søndag den 5. december 2010

Alt godt fra køkkenhaven

I går fik vi kogt grønkål, årets sidste arbejde i køkkenhaven.

Det er altid så dejligt når familien samles og laver det fælles arbejde i køkkenhaven.

Kl. 9 kom svoger med en af døtrene og to af hans svigersønner,
de kom med rundstykker, som vi fik midtvejs.
De hentede kål i marken, skyllede dem godt og ribbede dem (plukkede det grønne af stilkene) og derefter kom de i gruekedlen og blev kogt.
Kl. 13,30 var de færdige med at ribbe kål, de sidst kål kom jeg i gryden kl. 14,15 så stod de og småsimrede til kl.17, hvor jeg slukkede for gryderne.

Så tog mig og manden til firmajulefrokost, og da vi kom hjem kl 02 i nat var kålene blevet afkølet og krystet, det var svigerinde og svorger der havde ordnet det inden de gik i seng.
Hvor herligt at komme hjem og alt er rengjort og sat på plads, og en stor bajle med grønkålsboller der er lagt i plastposer med 6 stk i hver stod på lageret og ventede på at komme i fryseren.
Hvor mange kilo der blev i alt ved jeg ikke endnu.
Vidunderligt med familiesamarbejdet

Den 6.12.
Vi fik halvdelen, det er 66 boller/ 13,5 kilo, så nu er der grønkål til familien.







Uha så koldt det var om fingrene



Grønkålene blev skyllet godt


En ekstra gryde blev taget i brug



Uhm .... kl. 17 var kålene kogt

2 kommentarer:

Xanita sagde ...

Det er lige så jeg kan dufte den herlige kål :-)

Lis sagde ...

Ja en herlig duft, hvis man een gang har oplevet det så glemmer man det aldrig, og ikke mindst tanken om alt det der skal følge til kålene ;-)